Szeretnénk felhívni figyelmüket egy rendkívül fontos változásra, amely szeptembertől érinti a járművezetői pihenőidők kezelését és kiértékelését. A közúti ellenőrök egyre gyakrabban az Európai Unió 7. iránymutatása szerint értékelik ki a járművezetői tevékenységet, ami a mi rendszerünkben is változást eredményez.

A 7. iránymutatás szerint, ha a járművezető nem tartja be a kötelező napi minimum 9 órás pihenőidőt, akkor a pihenőidőt 24/30 óránként történő bontással értékeljük ki. Ez az iránymutatás azt is jelenti, hogy akár egy perces csúszás is jelentős, több százezer forintos büntetést eredményezhet.

Ennek érdekében, a mi rendszerünk is szeptembertől bevezeti a 7. iránymutatás szerinti kiértékelést, hogy hatékonyan segíthessünk Önöknek a jogszabályok betartásában, és elkerülhessék a jelentős szabálysértési bírságokat. Rendszerünk figyelmeztetni fogja Önöket, ha a járművezető pihenőideje nem éri el a 9 órát és jelezni fogja a lehetséges szabálysértési büntetés összegét is.

Javasoljuk, hogy informálják járművezetőiket a 9 órás minimum pihenőidő fontosságáról, és az azzal kapcsolatos szigorú büntetésekről, hogy a lehető legjobban felkészüljenek a változásra.

Reméljük, hogy ez a változás hozzájárul rendszerünk használhatóságának és hatékonyságának további javításához, és segíti Önöket a jogszabályi követelmények betartásában. Amennyiben további kérdéseik vagy aggályaik lennének, készséggel állunk rendelkezésükre.

Köszönjük, hogy minket választottak!

Select your currency
HUF Magyar forint
EUR euró